HTML

miért alszol, ébren vagy

Friss topikok

Hit vagy tudás

2013.09.11. 21:38 zaarhus.g.bora

Ha két fajta halmaz elemeinek ismerete alapján képzelek el valamit (pld: "A" halmaz elemei és "B" halmaz elemei), a fantázia (képzelet) útján mindössze az alábbi elképzelt elemeket lehetséges kitalálni:

1. az elképzelt valami "A" típusú lesz (azaz mindenben azonos lesz "A" halmaz elemeivel)

2. az elképzelt valami "B" típusú lesz (azaz mindenben azonos lesz "B" halmaz elemeivel)

3. az elképzelt valami "AB" típusú lesz (azaz valamilyen mértékben rendelkezik "A" és "B" halmaz elemeinek tulajdonságaival is.)

A képzelet útján tehát  "új típus" ("C") nem hozható létre.  A harmadik típusú halmaz (azaz "C") nem jelenhet meg. Ez logikailag lehetetlen. Felteszem, ezt mindenki érti.

Ha három fajta halmaz elemeinek ismerete alapján képzelek el valamit (pld: "A" halmaz elemei, "B" halmaz elemei és "C" halmaz elemei), a képzelet (fantázia) útján mindössze az alábbi elképzelt elemeket lehetséges kitalálni:

1. az elképzelt valami "A" típusú lesz (mindenben azonos lesz "A" halmaz elemeivel)

2. az elképzelt valami "B" típusú lesz (mindenben azonos lesz "B" halmaz elemivel)

3. az elképzelt valami "C" típusú lesz (mindenben azonos lesz "C" halmaz elemeivel)

4. az elképzelt valami "AB" típusú lesz (azaz valamilyen mértékben rendelkezik "A" halmaz elemeinek jellemzőivel is, és "B" halmaz elemeinek jellemzőivel is.)

5. az elképzelt valami "AC" típusú lesz (azaz valamilyen mértékben rendelkezik az "A" halmaz elemeinek tulajdonságaival is, és "C" halmaz elemeinek tulajdonságaival is).

6. az elképzelt valami "BC" típusú lesz (azaz valamilyen mértékben rendelkezik a "B" halmaz és a "C" halmaz eleminek jellemzőivel is)

7. az elképzelt valami "ABC" típusú lesz (azaz valamilyen mértékben rendelkezik az "A" halmaz elemeinek tulajdonságaival, valamilyen mértékben rendelkezik a "B" halmaz elemeinek jellemzőivel, és valamilyen mértékben rendelkezik a "C" halmaz eleminek tulajdonságaival is.

A három halmaz eleminek ismeretében tehát negyedik típus ("D") a képzelet útján nem hozható létre. A negyedik típusú halmaz ("D") nem jelenhet meg. Ez - logikailag lehetetlen. Felteszem, ezt mindenki érti.

A fenti logikai szabály kivételek nélkül igaz - tehát korlátlanul helyes.

Ha tehát, az "A" halmaz a növények halmaza, a "B" halmaz az állatok halmaza, és a "C" halmaz az emberek halmaza, nyilvánvalóan igaz, hogy a fenti három típusú lény alapján - bármilyen módon keverjük is azok jellemzőit - nem juthatunk el a negyedik halmazhoz ("D" halmaz): azaz, az istenek halmazához.

Az azonban cáfolhatatlan tény, hogy az emberiség négy halmazba sorolta a lényeket:

- vannak a növények ("A" halmaz)

- vannak az állatok ("B" halmaz)

-vagyunk mi, az emberek ("C" halmaz)

és vannak az istenek ("D" halmaz)

Mint látható, isten lény(ek) létezése ebben a pillanatban bizonyításra került.

Ha tehát valaki azt mondja, hogy nincs isten - nyilvánvaló ostobaságot mond. Ha valaki azt mondja, hogy abban kell hinni, hogy isten létezik - értelmetlenséget mond.

Mostantól kezdve ugyanis nem az a hit tárgya, hogy létezik-e isten - mert legalább egy istennek léteznie kell, ez bizonyítottá vált.

Már csak az lehet a hit tárgya, hogy a számos isten közül melyik a VALÓDI és IGAZ.

üdv.

zrhsgbr 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás család történelem vallás társadalom gondolatébresztő

A bejegyzés trackback címe:

https://a001.blog.hu/api/trackback/id/tr85508016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása