HTML

miért alszol, ébren vagy

Friss topikok

miért alszol, ébren vagy

2013.03.16. 14:05 zaarhus.g.bora

Ez a bejegyzés a következők miatt született:

Néhány évszázaddal ezelőtt felmerült egy gondolat, mely napjainkra, a Tudomány legnagyobb tévedéséve nőtte ki magát. Tekintettel arra, hogy a felvetés az emberi jellem gyengeségeinek érdekeit szolgálta, rövid időn belül igen népszerűvé vált, és napjainkban már általánosan hirdetett és elfogadott elméletként butítják vele a Világot.

Nem az első eset, hogy a Tudomány nevében ostobaságokat hirdetnek a magukat "tudósnak" és "tanítóknak" nevező emberek, pedig tanításuk annyit sem ér, mint egy köcsög pipanyál. Visszaélnek azzal a ténnyel, hogy az emberek óriási része kényelmes, nem hajlandó gondolkodni, hiszékeny és megtéveszthető, kiváltképpen akkor, ha a szemfényvesztők, számukra hízelgő szavakkal búgják fülükbe meséiket.

A tévedések, hamis tanítások leleplezése nyilvánvalóan idő kérdése, vannak tévtanok, melyek megjelenésük pillanatában megcáfolásra kerülnek, és vannak olyan hipotézisek, melyek visszavonására csak megfogalmazásuk után több száz évvel kerül sor.

Az a tudományos feltevés, mely szerint az emberi test mindössze 40 km/h vasúti sebességet képes elviselni, néhány hónap alatt tévedésnek bizonyult, a geocentrikus világkép megdöntésére azonban néhány száz évet kellett várni.   

A logika és a kérlelhetetlen tudományos következetesség nem kegyelmez. Egy bizonyíték akkor is bizonyíték, ha évszázados elméleteket és hipotéziseket annullál, egy szabály akkor is helyes, ha ez igen sok embernek kellemetlen.

Természetesen felvetődhet a kérdés, hogy a következőkben ismertetett felfedezés miért ezen a fórumon, miért itt keresi a nyilvánosságot?

A válasz egyszerű: mert egyetlen szervezet/közösség/intézmény sem kívánt részt venni az igazság megismertetésében.

Hatalomféltés? Irigység? Hiúság? Önteltség?

Lényegtelen. Most útjára indul az üzenet, mint a palackposta, egykor - és meglátjuk, elsüllyed, már az első zátonynál, vagy talán célba ér...

A logika, az ismeretelmélet és a taxonómia alapján cáfolhatatlanul bizonyítható:

az ateizmus elmélete egy logikai lehetetlenségen alapul, azaz: "ISTEN" típusú lény létezik.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://a001.blog.hu/api/trackback/id/tr145138031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása